Ijskoffie recepten om zelf te maken

Het begint weer warm te worden en daar willen we natuurlijk volledig van genieten: het is tijd voor ijskoffie! Vooral in de warmere zomermaanden is een ijskoffie de ideale manier om je dag te beginnen.

Je kunt je ijskoffie natuurlijk gemakkelijk bestellen in een koffiezaakje, maar zelf ijskoffie maken is ook heel lekker en gemakkelijk. Hoe je zelf je ijskoffie maakt, leg ik uit in dit artikel.

zelf ijskoffie maken

1. IJskoffie met zelfgemaakte vanille siroop
Wat essentieel is in dit recept is dat je vers gezette koffie de kans krijgt om goed koud te worden. Zet ‘s avonds bijvoorbeeld een kop koffie en maak het recept pas de volgende ochtend. Gebruik hiervoor koffiebonen van goede kwaliteit: goede koffiebonen maken een wereld van verschil. Je kunt er uiteraard voor kiezen om de koffie in de ochtend te zetten, maar hete koffie over ijsklontjes heen schenken komt de smaak niet ten goede. Zorg er bovendien voor dat je een sterke kop koffie zet: je verdunt de koffie straks met ijsklontjes en je wilt natuurlijk geen slappe bak.